Бившият кмет на Девня стана обвиняем, присвоявал гориво, цигари и алкохол

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бившият кмет на Девня Атанас Кузев е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в големи размери, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Според разследващите Кузев е присвоил 18 244 литра гориво за 43 469.96 лв., 14 621 литра на стойност 34 672. 04 лева, както и други вещи, които не били свързани с експлоатацията на служебния джип „Волво“. Това той извършил в периода от 28 август 2009 г. до 31 май 2015 г. Назначената в хода на досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза е показала, че общата стойност от престъпната дейност е 78 378. 34 лв., което представлява големи размери, аргументира се прокуратурата.

По договор с „Лукойл България“ ЕООД била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня, с която бившият кмет зареждал управлявания лично от него служебен дизелов автомобил „Волво“. Зарежданото гориво значително надвишавало възможния разход според техническите параметри на автомобила. Със същата карта е зареждано и голямо количество бензин. Плащани са и скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната, се посочва още в съобщението. Не са съставяни пътни листи или документи, които да доказват необходимостта от извършване на тези разходи.

Спрямо 45-годишния бивш кмет прокуратурата е определила мярка за неотклонение парична гаранция от 5 000 лв. До момента Кузев не е дал обяснения по повдигнатото обвинение.

Работата по разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *