Спортното министерство и БФС обсъдиха въвеждането на футбола в учебната програма

Споделете лесно и бързо тази публикация

Служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева обсъди с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов възможността за стартиране в сътрудничество с Министерството на образованието на програма “Футбол в училище”.

Проф. Дашева, нейният съветник Емил Костадинов и Георги Александров, съветник на президента Румен Радев по въпросите на младежта и спорта, проведоха работна среща с Михайлов в новата Национална футболна база “Бояна”.

Една от основните теми в разговорите беше въвеждането на футбола в учебната програма – както за момчета, така и за момичета.

Михайлов афишира готовността на БФС да подкрепи активно програмата, като изплаща заплати на поне 35 квалифицирани треньори и апелира още през следващата учебна година да бъде поставено началото на обучението по футбол в училищата.

Георги Александров, съветник на президента Румен Радев, коментира, че държавният глава винаги е стоял зад спорта и зад добрите инициативи в тази важна за подрастващите област.

На срещата бяха обсъдени и други актуални теми като ремонтирането на спортните съоръжения на високопланинската база в Белмекен, охраната на футболните мачове и нуждата от нов Закон за спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *