ГЕРБ има нужда от стабилен коалиционен партньор, каза Румяна Бъчварова

Споделете лесно и бързо тази публикация

ГЕРБ трябва да се представи добре на изборите, а ако се стигне до коалиция, ще имаме нужда от стабилен и предвидим партньор в нея, каза днес по БНТ бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В отговор на въпрос, тя уточни, че партньорство ще се търси с партиите вдясно и центъра – Реформаторски блок и Патриотичен фронт.

Според Бъчварова вторият кабинет Борисов е успял да начертае основните линии, по които да се постига разбирателство с коалиционните партньори, което ще е полезно. Тя отрече от ГЕРБ да има атаки срещу Реформаторския блок.

Бъчварова определи като несправедлива оценката на служебния премиер Огнян Герджиков, че за пет дни за ремонта на тунел “Ечемишка” е свършено повече, отколкото за пет години. “Ние започнахме ремонтите в тунелите и по магистралите. Не трябва от един инцидент да правим изводи за политиката. Дори в атаките, трябва да има зона на почтеност”, допълни бившия вицепремиер.

Според Бъчварова смяната на областните управители от служебния кабинет е логична, но аргумента, че това се прави, защото са склонни на политически заигравки, не е коректен и оклеветява много хора, защото е общ. “Познавам тези хора, те са всеотдайни. Две изборни кампания сме провели с тях и нямаме забележки, работиха честно и почтено”, уточни Бъчварова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *