80% от гърците са недоволни от СИРИЗА

Споделете лесно и бързо тази публикация

Негативна е равносметката от двегодишното управление на левицата в Гърция, показва университетско проучване – 81% от анкетираните не одобряват действията на правителството за тези две години, а 62% от гласувалите за СИРИЗА за последните избори също са недоволни.

Консерваторите от “Нова демокрация” са на път да получат гласове, които при евентуален вот биха могли да им осигурят самостоятелно управление. Те изпреварват все повече левицата, а дистанцията от нея вече е 16.5 пункта.

Това означава, че при избори сега “Нова демокрация” ще получи 33% от гласовете, две пъти повече от 16.5% за СИРИЗА.

В сравнение с предишно проучване от средата на януари ножицата между двете политически сили се е разтворила с 2.5 пункта, като процентите от гласовете за СИРИЗА са останали същите, а тези на “Нова демокрация” растат, предава БТА, позовавайки се на гръцки медии.

За отбелязване е, че никоя друга партия не прескача трипроцентовия праг за влизане в парламента. Всички те, които в момента са парламентарно представени, като Съюза на центристите, “Независими гърци” и “Потами”, са под този праг.

Анкетата е регистрирала също така широко недоволство – девет от десет души смятат, че страната се движи в грешна посока.

78.5% прогнозират, че правителството все пак ще договори проверката на спасителната програма с нови мерки за икономии, а 52% от гласоподавателите заявяват, че смятат за погрешна преговорната стратегия на управляващата коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *