Цветанов обеща 40% нови лица в предизборната кампания

Споделете лесно и бързо тази публикация

40 на сто нови лица ще има в листите на ГЕРБ. Това каза пред БНТ зам.-шефът на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

По думите му четирима са депутатите, които ще водят по две листи. Бойко Борисов е единият. Той е водач в София – 25-и МИР и в Пловдив-град.

„Аз ще водя традиционно Велико Търново, Благоевград. Владислав Горанов ще води 24-ти МИР София и Силистра, и Томислав Дончев ще води 23-ти МИР и Габрово“, поясни Цветанов. Във Варна остава Лиляна Павлова, която ще се изправи срещу Стефан Данаилов от БСП.

„Имаме обновления, но искахме и да запазим партийната структура“, отбеляза още зам.-шефът на ГЕРБ.

Сред водачите има и много нови лица. Около 40 % ще са новите хора, които ще участват активно в тази предизборна кампания.

Вчера листите са били почти финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури, каза Цветанов, добавяйки, че предполага от петък до понеделник да бъдат извършени съответните регистрации по места.

От думите му стана ясно още, че листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

За новите лица Цветанов обясни, че от партията искат да акцентират върху тези сфери, в които трябва да има сериозно попълнение – например доктори или пък в сферата на образованието, културата и спорта.

„Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисълът на обновлението, което трябваше да има в партията“, заяви зам.-шефът на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *