Активите на ПФК ЦСКА АД са оценени на 1.65 млн. лева, търгът ще е “възможно най-скоро”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД са оценени окончателно на 1 646 325 лева, показва решение на Софийския градски съд.

Следващата стъпка е да бъде организиран търг. Синдикът Дора Милева обяви пред “Дневник”, че това ще се случи “възможно най-скоро”. По думите й може да се очаква търгът да е в средата на март.

Всички активи ще се продават като цяло. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА и няколко имота – край морето и в Панчарево. Допълнителните активи са старият автобус, служебни автомобили, бюра, столове, компютри и стара екипировка.

“Предстои да обявя продажбата – ще се проведе таен търг. Всеки, който желае да участва, ще трябва предварително да внесе 10% от цялата стойност на активите”, каза Милева.

Ако няма желаещи, ще се проведе втори търг. Той вече ще е явен, а сумата ще падне с 20% до 1 317 060 лева. “Ако и тогава активите не бъдат продадени, ще се пристъпи към пряко договаряне с купувачи”, допълни Милева.

“Емблемите са запорирани от “Инвестбанк” и НАП. При продажба на активите сумата, на която са оценени, ще отиде в банката и агенцията”, обясни синдикът преди месец.

Единият от основните акционери в “ЦСКА – София”, Гриша Ганчев, заяви, че дружеството ще участва в търга “без значение от цената”.

“Чакаме синдичката там да се накани да го пусне. Дано го пусне като цяло предприятие, да купим цялото старо фалирало предприятие. Ако реши да ги разделя, нейна си работа. Ще участваме без значение на цената”, каза Ганчев в началото на декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *