Бетонен къс от мост е паднал върху автомобил на столичния Околовръстен път

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бетонен къс от мост на Околовръстния път в София е паднал върху автомобил, съобщи „Нова телевизия“, пред която потърпевш шофьор разказа за инцидента.

Парчето е паднало върху автомобила на Иван Стоянов, като е счупило предното стъкло и е смачкало капака на колата. Водачът на автомобила не е пострадал. Мъжът първоначално не е подал сигнал в полицията, но по-късно размислил и се обадил в районното управление.

Мостът, от който се е откъснало парчето, е построен преди повече от 30 години и до момента не му е правен основен ремонт, разказа пред телевизията инж. Васил Начевски от дирекция „Транспортна инфраструктура“ в Столичната община. „Сега ще се вземат спешни мерки за обезопасяване на моста“, увери той.

Над 200 мостови съоръжения в страната са в недобро състояние, съобщи преди дни председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Пирин Пенчев. Той направи изказването по повод проверката на АПИ, която установи още, че половината тунели от републиканската пътна мрежа крият риск от инциденти. Проверката бе разпоредена, след като в началото на февруари жена загина в тунела „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“, след като осветително тяло падна върху автомобила, в който пътувала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *