МВР предаде на Гърция седем българи, част от престъпна група за измами

Споделете лесно и бързо тази публикация

В изпълнение на европейски заповеди за арест служители от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ са предали на гръцките власти седeм български граждани, участвали организирана престъпна група за измами, предаде пресцентърът на МВР. Това е станало вчера, като задържаните са на възраст между 22 и 42 години.

В организираната престъпна група участвали повече от 20 души – български и гръцки граждани. В периода май-юни 2015 година те извършили серия телефонни измами на територията на Солун. Неутрализирането на групата е осъществено благодарение на постигнатото отлично взаимодействие между българската и гръцката полицейска служба.

В процеса на работа било установено, че участниците в престъпната група са действали основно по две измамни схеми – внезапен здравословен проблем с роднина, настанен в болница и нуждаещ се от средства за лечение, или „близък“, причинил тежко пътнотранспортно произшествие със загинало дете, който спешно се нуждае от пари, за да избегне ареста и да заплати разноски по лечение на пострадали от катастрофата.

На този етап е установено, че за периода, в който са действали, участниците в групата са атакували общо 34 възрастни хора, 20 от тях не успели да заблудят, други 14 превърнали в свои жертви, от които са взели различни суми пари и ценни вещи. По първоначални данни групата е присвоила и е опитала да придобие 257 640 евро, както и скъпоценности на неустановена стойност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *