Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

КНСБ иска 25 % ръст на заплатите на педагозите

КНСБ настоява в Бюджет 2018 да бъдат предвидени средства за повишаване на работните заплати на педагогическите специалисти с 25%. Освен това те искат между 5 и 10% да бъде увеличението в някои агенции на сектор държавно управление.

Тези си искания синдикатът представя на среща с ГЕРБ, които от своя страна също представят управленската си програма.

КНСБ настоява още за икономически ръст от 5 на сто на БВП през следващите четири години, който да гарантира по-високи доходи за българските граждани. Синдикатът настоява още за прилагане на семейно подоходно облагане с високи стимули за деца. КНСБ иска поетапно възстановяване на прогресивно подоходно облагане. ГЕРБ обаче стоят твърдо зад плоския данък.

Синдикатът настоява за въвеждане на необлагаем минимум на нивото на минималната работна заплата за страната, а впоследствие и с прилагане на второ 20%-но стъпало за максималния осигурителен доход и над него.

Синдикатът предлага и въвеждане на данък върху финансовите транзакции в размер на 1 на сто. КНСБ иска бъдещите управляващи да разработят и приемат Стратегия за развитие на енергетиката с хоризонт до 2050 година. До 2030 г. пък трябва да се намалят вредните емисии с 40%. Искат и мерки за намаляване на енергийната бедност.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *