Борисов пита: Кой смени главсека Костов? Кой?

Споделете лесно и бързо тази публикация

В държавата пилот няма, но интересува ме кой предложи смяна на главния секретар – най-професионалната фигура в МВР. Това попита Бойко Борисов по време на европейския форум “Предприемачество за растеж”, организиран от ГЕРБ.

Като гледам скандалите, които всеки ден се организират, явно пилот в държавата няма. Не ме интересува името и субекта. Като физическо лице кой е най-професионалната фигура в МВР! Но да се объркат всички за пореден път – кой го сменя, защо го сменя, какви са мотивите”, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер.

Той припомни, че само преди една седмица е слушал заедно с цялото общество, че няма такова нещо и не се мисли за смяна на главния секретар.

Кой предложи смяна. Кой? Интересува ме кой модел? Уважаемият професор Герджиков казва какво имам аз общо с главния секретар, за да го сменя, то се оказва, че му се обаждат да го сменя, разгневи се допълнително Борисов.

Той посочи и че когато се объркват такива информации в публичното пространство, бизнесът веднага се стяга, тъй като нещо става или се организира Костинброд 2 .
“Щом така се объркват и не носят отговорност за това, което са объркали. Ние сме си на поста, ако имате нужда от нас, сме на ваше разположение. Ако решите нещо друго, волята си е пак ваша”, обърна се той реторично и към избирателите.

Припомняме, че по-рано днес лично Костов разказа, че още на 15 февруари е бил привикан от министъра и директно му е казано, че трябва да подаде оставка. Причина била, че държавното ръководство няма доверие в него. След като отказал, му било обяснено, че ще стартира процедура по отстраняването му. По-късно и самият Герджиков се обадил на Костов и му казал, че е свалено доверието в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *