Вицепремиерът категоричен, че още не е започнало голямото купуване на гласове

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Информацията, която имам към момента е, че не е започнало голямото пазаруване на гласове. Това е тема на МВР”, заяви военният министър и вицепремиер Стефан Янев.

Той е ресорно натоварен с организирането и наблюдаването на изборния процес.

“Организацията на изборите е важна задача. Мерките, които се взимат, са в тази посока. Заели сме се с процеса. В координация сме както с Централната избирателна комисия, така и с всички структури и хора, които имат отговорност по организацията”, заяви още Янев.

Относно смяната на областни управители и уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов Стефан Янев заяви, че категорично не стои зад тези решения.

“Това е дело на кабинета, като колективен орган за управление”, заяви Янев. “Основната ни задача е да имаме честни и независими избори”.

Що се отнася до машинното гласуване и притесненията, че то може да се провали, министърът заяви, че дори и да не се случи, това няма да е причина да се каже, че изборите са опорочени.

“Ако няма машинно гласуване, нормалното гласуване с хартиени бюлетини дава достатъчно възможност да се изпълни предписанието на Конституцията за равни права при гласуване”, заяви Янев.

Отново по темата с отстраняването на Костов вицепремиерът заяви, че мотивацията, която е дадена за отстраняването му, е била достатъчно обективна.

“Използвал е влияние по отношение на назначения и кадруване в системата на МВР”, заяви Янев.

Относно отношенията си с президента Румен Радев – Янев потвърди, че се познават и са служили заедно.

“Кой на кого е приятел, едва ли е толкова важно”, заяви Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *