Нинова обидена на Борисов от името на всички жени

Споделете лесно и бързо тази публикация

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е обидена на Бойко Борисов от името на всички жени и че отдавна чака “да се разберат с него като мъже”. Поводът за изявлението й стана исказване на лидера на ГЕРБ, че иска дебат, но не само между него и Нинова, а и между експерти, по различни политики.

Председателката на столетната партия обаче се обиди, приемайки думите на бившия премиер като дискриминация на полов признак и нежелание от страна на Борисов да дебатира с нея, защото била жена.

“Изненадана съм от мотива на господин Бойко Борисов да откаже дебати с мен с аргумента, че съм жена. Първо – това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя закон за равнопоставеност на мъжете и жените. Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже. Второ – разбирам, че господин Борисов не желае дебат с мен без подкрепа от експерти. Това показва страх, че не е подготвен да се яви сам в пряк двубой. Каня го на такъв. Нека той определи мястото и условията за това”, обяви Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *