Китайци купиха холивудското студио, създало “Рамбо”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Присъствието на Китай в Холивуд се разширява, след като китайски производител на кабели купи контролния пакет в независимото филмово студио “Милениъм филмс” (Millennium Films), създало филми като “Рамбо” и “Непобедимите”, информира агенция “Асошиейтед прес”. “Рикон холдинг” (Recon Holding) е платил за 51% от акциите на студиото 100 милиона долара.

Компанията, чиято централа се намира в Исин, близо до Шанхай, е контролирана от Тони Ся, който не беше особено известен бизнесмен до миналата година, когато купи затруднения английски футболен отбор “Астън Вила”. Според условията на сделката, която се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на годината, “Рикон” получава мажоритарната собственост в “Милениъм” и 300 филма на студиото.

Китайските инвеститори и холивудските студиа активно се стремят да сключват сделки през последните години, тъй като и двете страни се опитват да разширят дейността си във филмовия сектор. Последната подобна сделка беше преди малко повече от година. Тогава китайската Dalian Wanda Group закупи контролния пакет акции на холивудското филмово студио Legendary Entertainment за 3.5 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *