Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество

Над 20 000 дървета ще бъдат засадени от децата на България

Над 20 000 дървета ще бъдат засадени от деца и млади хора в рамките на стартиралото трето изданиe на кампанията „ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“, която се провежда като лесна и приятна за децата игра. В нея младите хора на България (както и техните родители и учители) могат до 12.03.2017 г. да спечелят и после засадят над 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди.

Gorata.bg 2

Делото се реализира от Фондация „77″, чрез националната инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ (www.gorata.bg), една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел засаждане на нови дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, деца и млади хора. От инициативата вече са засадени и подарени над 170 000 нови дървета, а целта им е – милиони нови дървета за България.

Gorata.bg 3

Дръвчетата ще бъдат доставени безплатно до всяка точка на България, заедно с подкрепа и информация как да бъдат правилно засадени. Организаторите заедно с партньорите си експерти ще подберат подходящи видове за съответните населени места.

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *