Приятелка на убития Георги с ключова роля за залавянето на убиеца Матев

Споделете лесно и бързо тази публикация

Лора, приятелката на намушкания смъртоносно в сърцето преди две години в Борисовата градина 16-годишен Георги Игнатов, първа е издала на полицията Йоан Матев. Това стана по време на разглеждането на мярката за неотклонение на задържания по подозрение в извършване на жестокото убийство младеж.

В съдебната зала се изясни, че чрез общ познат с Лора контакт е установила съученичка на Матев. Двете момичета се срещнали, като на срещата момичето казало на приятелката на Георги, че познава момчето от записите и е посочила неговата самоличност.

Научавайки тази информация, приятелка на убития с нож Георги отива в полицията и разказва за нея.

Софийският градски съд остави Матев в ареста. Мотивите са, че срещу него събрани достатъчно доказателства и можело да се укрие. Младежът се появи в съда променен до неузнаваемост и няма нищо общо с момчето от записите на камерите. В момента той е доста по­едър, с брада и с дълга коса. Родителите му не бяха в залата, пише “24 часа”.

Йоан не изглеждаше да е много притеснен и помоли съда да го пусне с мотива да продължи обучението си, както и в работата си в спедиторската компания, а и да бъде близо до семейството си.

По повод свидетелстването на брата на Йоан – Марсел Матов, защитата на Йоан посочи, че повърхностно свидетелят е посочил, че Йоан му е разказал за проблем и допусната грешка. Според адвоката се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши деяние, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването. Адвокатите на Йоан поискаха съдът да наложи по-лека мярка по своя преценка. Йоан Матев също заяви, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи.

Не виждам нито едно пряко или косвено доказателство, че Йоан Матев е умъртвил Георги. Това каза пред журналисти Станислав Гюров, адвокат на Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 г., предаде “Фокус”. По думите му делото е висящо и предстои най-вероятно обжалване на мярката.

“Това е мнението на този състав. Този състав се произнесе със своя акт. Ние уважаваме неговото становище. Наша е преценката да видим дали ще се възползваме от правото да го обжалваме или ще се съгласим на този етап с това становище”“, коментира адвокат Гюров.

По отношение на показанията на брата на Йоан – Марсел Матев, Гюров обясни, че той е бил задържан заедно с него и по време на задържането са извършени действия от органите на разследването. По думите му тогава Марсел Матев не е имал никакво качество. Другият адвокат на Йоан Матев Илия Илиев допълни, че доказателствата по делото не са достатъчно, а Йоан всеки ден е ходел в Борисовата градина, за да играе тенис. Според него има да се правят още експертизи.

Марсел и Йоан ходили на тенис-кортовете да тренират. Тренировките били между 10 и 12 часа. В последния момент обвиняемият Йоан се отказал да тренира и казал на брат си, че отива “да се мотае”. След това му се обадил и казал, че се намира в района на Румънското посолство, без да посочва причина за това.

Свидетел издал 19-годишния Йоан, задържан за убийството на Георги

След тренировката Марсел влязъл в съблекалнята да се изкъпе, а там пристигнал Йоан. Обвиняемият извикал брат си настрана и му споделил, че е станала грешка и е наръгал момче с нож. Споделил също, че изхвърлил ножа в близост до мястото на инцидента, а горнището си хвърлил в кофа за смет.

След разговора двамата и още едно мъж – Георги Мирчев, се запътили към националния стадион, но се отклонили по алея, пресекли бул. “Драган Цанков” и отишли на пазара при Римската стена. Там си купили сандвичи и се върнали обратно. Тогава забелязали, че на мястото до Конната база има много хора и продължили по пътя си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *