Крачка към изглаждане на конфликта в ”Пирогов”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Изпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов ще обсъди с д-р Атанас Кацаров ремонта на детската клиника, съобщиха от болницата.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов” проф. Асен Балтов разговаря днес с началника на клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Атанас Кацаров.

Директорът на „Пирогов“ го е уверил, че не възнамерява да закрие клиниката.

Проф. Балтов е отправил предложение към д-р Кацаров да обсъдят как точно да бъде извършен ремонтът на клиничните помещения, за да няма притеснения от негова страна, че се извършва нещо тенденциозно или нередно.

По-рано лекари и родители излязоха на протест пред “Пирогов” в подкрепа на д-р Атанас Кацаров, който обяви, че подава оставка.

Медикът, който е един от най-добрите детски травматолози, напуска спешната болница заради новоназначения директор проф. Асен Балтов и планирания ремонт на клиниката. Атанас Кацаров работи от 25 години в “Пирогов”.

Той заяви, че напуска, защото не му харесва какво се случва в “Пирогов” и не е съгласен с промяната за плана за ремонта на детската клиника.

Д-р Кацаров показа заявления за напускане на седем от единадесет лекари в отделението и добави, че сестрите и санитарите също искат да напуснат, а има недостиг на тези кадри.

Травматологът намекна и че от него се иска да участва в схема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *