Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество

Директорка спря нападатели с ножове

Двама криминално проявени младежи нападнаха с нож ученици от Гимназията по текстил в Пазарджик и опитаха да влязат в училището. Директорката обаче ги спря.
Инцидентът е станал вчера в ранния следобед, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

След първия учебен час няколко десетокласници и единайсетокласници били подгонени без видима причина от двамата младежи в двора на училището. Единият от нападателите бил въоръжен с нож, а другият с част от осветително тяло.

Директорката Янка Денчева и дежурният учител Мария Цанева обаче успяват да ги отблъснат и да не им позволят да влязат в сградата.

„Видяхме, че наши ученици бягат навътре в двора към входа и след тях двама неадекватни младежи, които са непознати за училището. Веднага слязохме пред входа. Успяхме да овладеем ситуацията и не позволихме да влязат в училището”, каза Денчева.

Директорката допълни, че когато нападателите видели, че от училището излизат и други учители, избягали. Тогава Янка Денчева подала сигнал на тел. 112, а малко по-късно двамата младежи са задържани. Те са на 18 и 21 години и са криминално проявени. Разпознати са от видеозаписите на камерите и ще бъдат съдени за хулиганство.

Бюджетът не позволява училището да има охрана. Директорката обаче увери, че ще се направи анализ на случая и ще търсят мерки, за да подобри още повече сигурността на училището.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *