Днес ще стане ясно за великденските добавки за най-бедните пенсионери

Споделете лесно и бързо тази публикация

В първия ден на март ще стане ясно дали най-бедните пенсионери ще получат добавки за Великден и какъв ще бъде техният размер. Миналата сряда премиерът Огнян Герджиков възложи на финансовия министър Кирил Ананиев да подготви разчети за възможностите на бюджета да осигури такива добавки за предстоящия празник. След днешното редовно заседание на кабинета Герджиков ще направи и отчет за работата на правителството през първия месец от назначаването му.

Преди седмица премиерът Герджиков натовари финансовото министерство със задачата да провери дали ще има пари за отпускането на великденски добавки на най-бедните пенсионери, които са с доход до линията на бедността – до 314 лева. Той припомни, че даването на добавки е станало традиция. За последно възрастните хора получиха такива добавки за Коледа – по 40 лева за всеки пенсионер с доход до 300 лева.

Днес трябва да стане ясно какъв ще бъде размерът на великденските добавки и за колко души ще бъдат отпуснати те.

След края на заседанието Огнян Герджиков ще представи и основните резултати от работата на служебното правителство през изминалия месец. Следобед ще се състои първото заседание на обновения Съвет за тристранно сътрудничество, под председателството на здравния министър Илко Семерджиев.

На него ще бъдат определени темите, по които ще работят социалните партньори в мандата на служебния кабинет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *