Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес

Правителството отпусна 1.5 млн. лв. за неотложен ремонт на Народния театър

На днешното си заседание служебният кабинет реши да отпусне допълнителни 1.5 млн. лв. по бюджета на Министерството на културата, съобщиха от правителствената пресслужба. Парите ще отидат за неотложни ремонтни дейности по сградата на Народния театър „Иван Вазов“.

Допълнителни пари получи и военното министерство. Правителството отпусна 5 млн. лв. за доставка на горива за нуждите на армията.

Образователното министерство също получи транш с допълнителни средства. Част от тях ще се пренасочат към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. По сметката на висшето училище ще бъдат преведени 2.6 млн. лв., които трябва да се използват за изграждане на студентско общежитие и за извършване на ремонт на част от сградата на университета. 200 хил. лв. пък ще получи НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ за наемането и приспособяването на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите. Това се налага заради ремонта на сградата на висшето училище.

С 330 хил. лв. ще се ремонтират част от сградите на Софийската духовна семинария и Софийската митрополия, която е и паметник на културата. Освен за ремонтите парите трябва да стигнат и за доизграждането на нов православен храм в един от новите квартали на Гоце Делчев.

Министерството на младежта и спорта също получава допълнителни средства. Те са в размер на 1 млн. лв. и са необходими за затревяване и осветление на стадион „Огоста“ Монтана. Допълнителни пари получи и Комисията за защита на конкуренцията – 130 хил. лв. Половин милион лева пък отиват за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на Българската телеграфна агенция.

Така общата сума, която служебният кабинет отпусна на заседанието си, достигна 11.2 млн. лв. Средствата са за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *