Асен Балтов представи новото ръководство на “Пирогов”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов представи днес окончателния състав на новото ръководство пред Медицинския съвет на университетската спешна болница, след смените, направени с решение на служебния здравен министър на 16 февруари. Съветът на директорите се разширява от три на пет места, за да включи финансиста Живка Савова и адвоката Илиян Кършев, а заместник-изпълнителен директор по лечебните дейности вече е проф. д-р Николай Габровски.

Освен Балтов в Съвета на директорите са д-р Емил Доросиев и д-р Людмил Джунков, които стават съответно председател и зам.-председател на ръководния орган.

Д-р Олег Чолаков остава като заместник-изпълнителен директор по учебната дейност, поста си запазва и досегашният заместник-изпълнителен директор по административната дейност д-р Галина Тодорова, като ръководеното от нея звено е преформулирано на Дирекция “Административна дейност”.

Функциите на заместник изпълнителен директор по икономическата дейност вече са част от Дирекция “Икономическа дейност” и се поемат от Атанас Пемов. Двете дъщерни дружества на болницата – Медицинският център “Пирогов” и “Служба по трудова медицина” – ще имат контрольор, който да следи дейността им, е решило новото ръководство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *