Кралев: Варна ще бъде Европейски град на спорта през 2019 г.

Споделете лесно и бързо тази публикация

AFES обяви днес новината и благодари на Красен Кралев за съвместната работа по кандидатурата.

Варна ще бъде Европейски град на спорта през 2019 г. Това стана ясно по време на откриването на 54-ата лекоатлетическа щафета на Радио Варна. Официален гост на спортното събитие бе кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев. Стартовете се проведоха в Морската градина.

“Много голяма част от купите , медалите и почетните грамоти бяха спечелени от състезателите на Първа езикова гимназия, чиито възпитаници сме с Адмирал Митко Петев ( на снимката ). Повече от половин век младежи и ветерани мерят сили в най-масовото спортно състезание в града, посветено на Националния празник на България. Щафетната обиколка на Радио Варна е аматьорска спортна проява. Право на участие имат всички желаещи граждани в работоспособна възраст и ветерани от спортни дружества. По традиция в надпреварата участват много доброволци”.Това сподели Красен Кралев във Фейсбук.

По време на състезанието Анатоли Илиев, член на борда на директорите на организацията, която определя европейските градове на спорта – AFES, обяви, че Варна получава това признание благодарение на двугодишни съвместни усилия от негова страна и министъра на спорта от правителството на премиера Бойко Борисов – Красен Кралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *