Пътна полиция е свалила 652 табели на коли за месец

Споделете лесно и бързо тази публикация

От 21 януари, откакто беше въведена новият вид принудителна мярка прекратяване на регистрацията на автомобили, има 652 случая на свалени регистрационни табели.

“От тях 150 са за установени случаи на неправоспособни водачи, 262 – за употреба на алкохол и 77 случая за управление на МПС след употреба на наркотици“, съобщи пред журналисти началник на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

По думите му през миналата седмица най-много установени случаи има в Стара Загора – 19, в Шумен – 11, в София, Пловдив, Бургас и Варна по 9.

По данни на ГД „Национална полиция“ общо 14 745 са констатираните нарушения на пътя за периода 20–26 февруари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Издадени са 7493 фиша и са съставени общо 4913 акта. Издадените електронни фишове са 4903. Броят на установените неправоспособни водачи е 471. 239 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 97 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

За периода са настъпили 92 катастрофи, при които са загинали 11 души, а 104-ма са пострадали.

Пътните полицаи са установили 286 моторни средства без винетен стикер.

“МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените”, заявиха от ведомството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *