220 хиляди българи тръгват на път в почивните дни

Споделете лесно и бързо тази публикация

Над 220 000 българи тръгват на път за националния празник, съобщи NOVA. По предварителни данни близо 180 000 българи ще пътуват в страната, а 40 000 – в чужбина.

Вчера бе засилен трафикът на всички изходни точки на София. Така ще бъде и днес. Има полицейски патрули почти навсякъде.

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България до 17 часа днес ще бъде ограничено двупосочно транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход, а трафикът ще се насочва през Прохода на Републиката.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно. За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по първокласния път Калофер – Казанлък и второкласния Гурково-Велико Търново.

Има и нови правила за шофьорите, а пътните полицаи вече могат да свалят и регистрационните табели. От 21 януари до днес има над 650 свалени номера – 150 за каране без книжка, 260 за употреба на алкохол и 70 за употреба на дрога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *