Гонка и стрелба между каналджия и полицаи край Драгоман

Споделете лесно и бързо тази публикация

Гранични полицаи от Драгоман успяха да задържат каналджия след гонка и стрелба по автомобила му, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 22.15 часа на 4 март автопатрул от мобилна гранично-полицейска група забелязал лек автомобил БМВ край драгоманското село Летница.

Тъй като районът е част от рисково направление към държавната граница и поради съмнителното поведение на шофьора, граничните полицаи включили звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил ”Роувър”.

При осветяване с фаровете, вратата на БМВ-то се отворила и граничните полицаи видели, че вътре има бежанци. Граничните полицаи извикали “Стой, полиция”, но шофьорът на колата не се подчинил на разпореждането и обърнал към Драгоман. Служебният автомобил го последвал с включен звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял и направил опит да изблъска полицейската кола от пътното платно.

Тогава единият от граничните полицаи стрелял два пъти със стоп-патрони през прозореца на служебната кола. Въпреки това, БМВ-то отново не спряло и шофьорът направил пореден опит да изблъска от пътното платно полицейския “Роувър”.

Последвала стрелба с бойни патрони, насочени към задна дясна гума на лекия автомобил, който продължил към Драгоман. На входа на града обаче водачът не успял да вземе завой и самокатастрофирал.

22-годишният шофьор, който е от София, е задържан, като са използвани белезници. В БМВ-то са открити седем афганистанци, а в багажника на колата още един младеж с кръв по лицето.

Незабавно е извикан екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия в болнично заведение. Той е без опасност за живота.

Образувани са две досъдебни производства под ръководството на Районна прокуратура – Сливница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *