Подслушване в ”Тръмп тауър” за връзки с Русия

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бивш американски министър на правосъдието предполага, че в “Тръмп тауър” е имало подслушване.
Бившият правосъден министър на САЩ Майкъл Мъкейзи смята, че наистина е имало подслушване в сградата “Тръмп тауър”, но не по нареждане на предишния американски президент Барак Обама, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

“Президентът (на САЩ Доналд Тръмп) беше неточен, заявявайки, че Обама е разпоредил подслушване в “Тръмп тауър”, каза Мъкейзи в интервю за телевизия Ей Би Си.

Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил да бъде подслушван преди президентските избори.

“Но мисля, че той е прав за това, че е имало следене”, заяви Мъкейзи.
Според него подслушването е било по указание на министерството на правосъдието.

“Това означава, че е имало основание да се смята, че някой в “Тръмп тауър” може да е действал като агент на руснаците с каквато и да е цел, не непременно свързана с изборите”, каза Мъкейзи.

Бившият говорител на Белия дом Джош Ърнест смята, че с твърденията си за разпоредено от Обама подслушване на неговите телефонни разговори Тръмп се опитва да отклони вниманието от проблемите, с които се сблъсква правителството му.

“Президентът Тръмп доста усилено работи за това да отклони вниманието на американската общественост и медиите от разрастващия се скандал за това защо неговото правителство и самият той не са били честни за своите контакти и връзки с Русия”, каза Ърнест в интервю за Ей Би Си, като отхвърли предположенията за възможно подслушване, разпоредено от Обама.

По информация на в. “Ню Йорк таймс” директорът на ФБР Джеймс Коми е поискал министерството на правосъдието да направи изявление, с което да отхвърли твърденията на Тръмп, че Обама е наредил подслушване на неговите телефонни разговори по време на предизборната кампания.

Според цитирани служители Коми е отправил искането, тъй като няма доказателства в подкрепа на твърденията на Тръмп и защото с тези заявления невярно се намеква, че ФБР е нарушило закона.
Министерството досега не е направило изявление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *