Прокуратурата, МВР и ДАНС ще следят за изборни нарушения в общините със социално слаби хора

Споделете лесно и бързо тази публикация

Прокуратурата на Република България, Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) се разбраха да работят за пълно взаимодействие между институциите при осъществяването на законосъобразност в деня за размисъл, както и в изборния ден. Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора. Това се разбра от съобщение за първото съвещание на Националното междуведомствено звено заради провеждането на парламентарните избори на 26 март.

В неделя служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че има сигнали за купуване на гласове в Северозападна България.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена в прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на взаимодействие между институциите, се казва в съобщението за съвещанието днес.

В Националното междуведомствено звено са включени представители на прокуратурата, МВР и ДАНС. Целта е да се противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *