Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Любопитно Най-четени

Apple наближава $800 милиарда пазарна капитализация

Нито една компания не е достигала пазарна капитализация от 800 милиарда долара, но Apple е на крачка от това. От успеха я дели само един скок от около 9 на сто.

Въз основа на поскъпването на активите през тази година и на фона на спекулациите,че юбилейният iPhone 8 ще предизвика безпрецедентен интерес от страна потребителите, съвсем скоро технологичният гигант може да прекрачи тази граница, пише Yahoo Finance.

Apple отчете солидно увеличение в цената на акциите си през тази година при всеки компонент от индекса Dow Jones Industrial. Активите се търгуват с около 20 на сто по-високи стойности, отколкото в началото на 2017 година при рекордна цена от 139 долара за брой от ценните книжа. А показателят се е повишил само с 6 процента до 20 954 пункта.

Редица анализатори на акции смятат, че Apple има целева цена значително над сегашните си стойности. Един пример в това отношение са експертите от Guggenheim Securities, които наскоро вдигнаха целевата цена от 150 долара до 180 долара.

Една от причините, заради които експертите очакват ръст в цената на активите е и последният доклад за тримесечните финансови резултати на компанията, който трябва да бъде представен в края на април. Като прогнозите посочват приходи между 51.5 милиарда долара и 53.5 милиарда долара, пише money.bg.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *