Изтича срокът за заявяване на гласуване по настоящ адрес и с подвижна кутия

Споделете лесно и бързо тази публикация

Утре изтича срокът, в който избирателите могат да заявят желанието си да гласуват по настоящ адрес на парламентарния вот на 26 март. Заявленията за това се подават до съответната общинска администрация.

До 11 март се подават и заявления за гласуване с подвижна урна. Възможност за гласуване с подвижна урна се дава на избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на вот в изборното помещение. Необходимо е те да подадат заявление по образец – Приложение № 14-НС от изборните книжа, подписано саморъчно. Заявления може да се подават по поща, факс или чрез интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия им адрес.

Секции за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува в населените места, където има подадени не по-малко от 10 заявления.

В събота е и последният срок, в който членовете на районни избирателни комисии и наблюдатели, както и членовете на ЦИК и кандидат-депутатите, могат да подадат заявление за гласуване на друго място. Заявления се подават до общинската администрация по постоянен адрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *