Борисов за Гарелов: Ако мога да влияя на Герджиков, щях да…

Споделете лесно и бързо тази публикация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в личния си профил във Фейсбук новината за уволнението на медийния съветник на служебния премиер – Иван Гарелов.
Огнян Герджиков освободи Гарелов заради това, че е защитил Елена Йончева след възникналия спор между нея и бившия премиер Борисов дали е имало държавно субсидиране на нейната репортерската дейност. Кандидат-депутатката на БСП го заплаши със съд.

В официално съобщение премиер посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания”.

Същевременно Бойко Борисов коментира:

“Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държава”.

PR-ът на Борисов и бивш шеф на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова също заяви, че решението за уволнението на Иван Гарелов е лично на Огнян Герджиков.

“Дали е редно член на политическия кабинет да коментира и да взима страна, на когото и да е било участник в предизборна кампания е въпрос на професионална дисциплина. Г-н Гарелов никога не е криел пристрастията си към нашите политически опоненти, не го направи и тази сутрин. Поредицата от уволнения на областни управители и други ръководни позиции и назначаването на близки хора до БСП, също показаха зависимост на служебния кабинет до тази партия”, написа във Фейсбук Арнаудова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *