Нинова за уволнението на Гарелов: Борисов още управлява с SMS-и

Споделете лесно и бързо тази публикация

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини бившия премиер Бойко Борисов, че е наредил със SMS уволнението на Иван Гарелов, който довчера беше медиен съветник на служебния премиер. “Сега, вече като бивш премиер, (Бойко Борисов) нарежда със SMS уволнение в Министерския съвет, защото се почувствал обиден от истината. Държава на SMS управление ли ще бъдем или държава с правила, демокрация и работещи институции на база на закон, а не на телефон?”, гласи разпространената позиция на Нинова, озаглавена “Върховенство на закона или телефона”.

Припомняме, че във вторник Огнян Герджиков освободи Гарелов заради участието му в сутрешния блок на Нова телевизия. Причината беше, че бившият водещ на “Панорама” защити журналистката и кандидат за депутат от БСП Елена Йончева в спора ѝ с лидера на ГЕРБ, което представлява “нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания”. Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната, на който и да било участник в предизборната кампания.

Скандалът започна, след като журналистката и сегашен водач на кандидат-депутатската листа на БСП в Хасково заяви, че санирането, започнато от правителството на ГЕРБ, е “голяма кражба”. Борисов пък веднага отвърна на удара с удар, заявявайки, че държавата е плащала за телевизионни репортажи на Йончева. Журналистката мигновенно заплаши лидера на ГЕРБ със съд.

“Иван Гарелов е решил да защити колега журналист и свободата на словото. Това е негов избор и отговорност. Но наш, на всеки българин избор, е да решим искаме ли да търпим човек, който като премиер управляваше митниците с SMS – “Ало, Ваньо, не проверявайте там, че съм обещал да не ги закачаме” и покровителстваше далавери. Управляваше с SMS съдебната система. Помните ли съобщението до член на ВСС по случая с двете каки?”, пита Нинова в сайта на БСП.

Вчера Борисов категорично отрече да има пръст в уволнението на Иван арелов. Той написа във Фейсбук, че ако наистина може да влияе на Герджиков, щял да му напише: “Да върне всички областни управители, които са назначени от редовно избрано правителство, които той (Герджиков) уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия”.

Накрая Борисов завърши постинга си с думите: “А президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държава”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *