Марешки за горивата си: Не съм алхимик, а краен клиент

Споделете лесно и бързо тази публикация

„Аз не съм алхимик, аз съм краен клиент”. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV бизнесменът и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки на въпрос дали са чисти горивата, които продава в бензиностанциите си.

„Не мога да знам какво правят в рафинериите. Ежедневно ни проверяват”, подчерта отново той.

Бизнесменът обясни, че купува горивата от складове на едро, в някои случаи през посредници, така че не знам дoри кои са  собствениците на тези складове.

„Хората, които си карат колите, чувстват дали горивото им е добро или лошо. Няма как всички да си купуват горива от мен и да са щастливи, а някой да обяснява, че те са некачествени”, допълни бизнесменът.

По думите му държавните инспекции казват, че горивата му са най-качествени.

Марешки подчерта, че бензиностанциите му са проверявани много пъти от НАП, Митниците, Агенцията по метрология, както и от Инспекцията по труда и екоминистерството.

Бизнесменът обясни и защо на бензиностанциите му няма ПОС терминали за плащане с банкови карти. „Не искам да натоварвам плащанията на клиентите, не искам да натоварвам моята цена с банкови такси”, заяви той.

„Защо аз трябва да слагам 2-3 стотинки отгоре, за да плащам на банката? Това няма как да го обяснявам на клиентите”, отбеляза Марешки.

„Който иска, ще може да плаща с карта, когато ние имаме възможност да слагаме банковата такса над нашата цена. Нека хората да знаят коя е моята цена и каква надценка слага банката за тази услуга с плащане с карти, всичко трябва да е прозрачно”, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *