Изчезна ексшеф на общинска фирма, прегазил 18-годишна

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бившият шеф на общинската фирма „Бургасинвест“ Атанас Щерев, който прегази 18-годишно момиче и бе осъден на 3 г. затвор, е изчезнал и е обявен за издирване.
Антоанета Димитрова беше блъсната от Щерев на пешеходна пътека през януари 2014 година в бургаския кв. “Зорница”. Момичето бе откарано в болница с тежка черепно-мозъчна травма, изпадна в мозъчна смърт и почина.

През май 2016 година Бургаският апелативен съд потвърди наложеното на шофьора наказание от 3 години лишаване от свобода и по 150 000 лева обезщетение за родителите за момичето. 7 месеца по-късно присъдата бе потвърдена окончателно и от Върховния касационен съд.

От началото на 2017 г. обаче Атанас Щерев е в неизвестност и е обявен за издирване, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева, цитирана от БНР.

“Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като осъденият не е открит на известния му адрес. След което е обявен за национално издирване. След установяването му веднага ще бъде приведен в затвора”, допълни Кателиева.

Щерев е бил с мярка за неотклонение “подписка”. По непотвърдена информация, мъжът се намира в Германия и се търсят начини той да излежи присъдата си там.

Атанас Щерев бе управител на общинското дружество “Бургасинвест” в морския град, което е оставил с огромни задължения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *