Служители на “Пикадили” излязоха на протест

Споделете лесно и бързо тази публикация

Служители на супермаркетите “Пикадили” излязоха на протест тази сутрин в София и Варна, настоявайки да получат неизплатените си трудови възнаграждения. Това е втори протест в рамките на няколко дни.

Над 100 души се включиха в проявата.

В София протестът се проведе пред представителството на фирмата, а във Варна – пред магазин от веригата в центъра на града.

Според протестиращите, цитирани от Нова телевизия, във веригата работят около 700 души, които не са взимали заплати за февруари, а някои и от ноември.

Според декларация на служителите проблеми има и със заплатите на все още работещите във веригата, с тези на напусналите и с тези на самосъкратилите се. Не са внасяни и осигуровките им.

Междувременно веригата обявява свободни работни места за касиери и обслужващ персонал на София и Варна, а през декември отвори нов магазин в столичния Paradise Center.

Междувременно, през февруари съдът обяви компанията във фалит и от 17 февруари тя влезе в процедура по несъстоятелност. Назначен е временен синдик. Това не означава, че верига изчезва, защото от поне две години работи със същия бранд през друго дружество – “Селект трейд”, но и оттам зареждането е слабо, добавя в. “Капитал”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *