Роби Уилямс предложи да представи Русия на “Евровизия”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Британската поп звезда Роби Уилямс предложи да представи Русия на тазгодишния песенен конкурс “Евровизия”, предаде ТАСС.

Певецът е заявил желанието си в предаване по руския Първи канал. “Това ви го казвам чистосърдечно, а ето че моят мениджър сигурно вече се е хванал за главата! Бих искал да представя Русия на конкурса. Давай, Русия, ние можем да победим!”

Уилямс добавил, че харесва много “пищното и грандиозно шоу” на “Евровизия”, както и изпълнението на руския представител там от миналата година Сергей Лазарев.

Поводът за изказването му вероятно е провокативният избор на изпълнител в Русия тази година, който домакинът на конкурса Украйна обмисля дали да допусне. 27-годишната изпълнителка Юлия Самойлова е пяла в Крим, след като полуостровът бе анексиран от Русия. Според украинските закони властите си запазват правото да откажат достъп на граждани на други държави, които са посетили района без предварително разрешение от Киев.

Миналата година Русия обвини Украйна в политизиране на конкурса с изпращането на кримската татарка Джамала с песен, посветена на депортирането на народа ѝ от Сталин през 40-те години на ХХ век. Тя спечели и това даде право на украинците да са домакини на финала през 2017 г.

Дали Русия би харесала предложението на Уилямс е друг въпрос, тъй като преди време певецът се заяде с президента Путин в песента си Party Like a Russian.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *