Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

127 организирани престъпни групи разкрила ГДБОП за година

127 организирани престъпни групи са разкрити от ГДБОП през 2016 година, повдигнати са обвинения на 437 души, отчетоха от МВР.
Изпълняващият длъжността главен секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев оцени високо постигнатите от главната дирекция резултати.

На годишния отчет на ГДБОП присъстваха още директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски и административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Равносметка за отчетния период направи директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

През 2016 г. главната дирекция е провела 267 специализирани полицейски операции, разкрита и документирана е дейността на 127 организирани престъпни групи; за участие в организирана престъпна дейност са повдигнати обвинения на 437 души.

Главен комисар Ивайло Спиридонов представи резултатите от работата на служителите по направления и очерта тенденциите и предстоящите задачи.

След приключване на отчет-анализа, чрез задграничния представител на МВР в Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа, Букурещ, главната дирекция беше наградена от Генералния директор на Центъра в Румъния.

ГДБОП получи I-ва и III-та награда за две успешно проведени операции по линия наркотици (заловени 80 кг хероин на територията на гр. София и 100 кг марихуана на територията на Македония), както и II-ра награда за контрабанда на цигари на стойност 3 млн. евро.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *