Български граничари са обвинени в убийство от турски съд

Споделете лесно и бързо тази публикация

Осем години, след като българските гранични полицаи получиха от български съд присъда „невинен” за инцидента през 2008 г., се появява нова ситуация. Отново са обвинени в убийство на турски рибари, този път от Турския наказателен съд, съобщи Нова тв. Михаил Цонков и неговите бивши вече служители на Министерството на вътрешните работи недоумяват защо делото е възобновено.

„За това, което се случи, мина обстойно разследване от страна на българските институции. И сега същото дело се гледа отново”, заяви Михаил Цонков, бивш граничен полицай.

„Този обвинителен акт е за съучастие в причиняване на убийство по непредпазливост, причиняване на телесна повреда и умишлено повреждане на чужда собственост”, коментира адвокат Росен Кожухаров.

„Това е ясен знак за това, което се случва в Турция. Това е открито предупреждение към хората на границата – внимавайте какво ще се случи като пуснем бежанците. Колкото и да не искам да политизирам въпроса, има много политика в това”, каза бащата на Михаил Цонков.

А граничните полицаи очакват подкрепа от държавата.

„Нямаме обяснение на нещата, които се случват, но очаквам подкрепата на държавата. Ние сме си свършили работата, защитили сме границата и очакваме да бъдем защитени”, коментира Николай, който е действащ полицай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *