Ето кой е евродепутат на годината

Споделете лесно и бързо тази публикация

Евродепутатът Ева Майдел за втори път бе избрана за евродепутат на годината, съобщиха от пресофиса на Майдел.

Наградата бе присъдена на българката от списание “Парламент” в категорията “Нови технологии” за принос към работата на Европейския парламент. Ева Майдел се състезаваше с още двама нейни колеги от Гърция и Финландия.

Образованието е основен стълб в програмата на нашата партия, а ключов елемент в него е развитието на дигиталните умения, без които няма да можем да заемем работните места за бъдещето и без които няма как да сме част от едно приобщаващо е-общество, каза Майдел. Тя е един от инициаторите на Образование България 2030 и посланик на ЕК на дигиталните умения и Европейската седмица на програмирането.

Работата й в сферата на новите технологии, предприемачеството и иновациите бяха отличени и от авторитетни издания като Политико 28 (2015) и Форбс “30 под 30” (2016).

“Вярвам, че с работата си допринасям за изграждането на България като страна-дигитален лидер и регионален център на единния цифров пазар в Европа”, заяви още Майдел, която наскоро бе избрана за докладчик на Групата на ЕНП по Регламента за защитата на личните данни в електронната комуникация.

Наградите се присъждат за дванадесета поредна година, като отличават членовете на ЕП с най-големи постижения в своите сфери. През 2015 г. Майдел, тогава още Паунова, беше отличена в категорията “Най-добър новодошъл евродепутат”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *