Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Политика

Цацаров поиска имунитета на кандидат-депутат от „Да, България“

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Централна избирателна комисия (ЦИК) за снемане имунитета на кандидата за народен представител Николай – Емил Шопов от листата на „Да, България“, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Искането е за привличане като обвиняем на Николай – Емил Шопов „за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК“, което е за управление на моторно превозно средство, нерегистрирано по надлежния ред.

„Искането на главния прокурор се основава на доказателства, събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура“, аргументират се от прокуратурата.

Според прокуратурата вчера следобед на бул. „Черни връх“ в София е станала катастрофа между кола и мотор, при което моторът се е ударил в автомобила. Мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели и е бил управляван от Шопов. На пристигналите на място полицаи Шопов представил шофьорска книжка, издадена от САЩ. Той е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Имунитетът на Шопов обаче не се иска заради катастрофата.

Полицаите започнали бързо производство за престъпление по каране с нерегистрирано превозно средство, в хода на което са извършили проверка на сайта на ЦИК. След като установили, че Николай – Емил Шопов е кандидат-депутат, го освободили.

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е затвор до една година или глоба от 500 до 1 000 лв.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *