Граничните пунктове с Турция работят нормално

Споделете лесно и бързо тази публикация

Движението през граничните пунктове по границата с Турция е нормално, няма струпване на автобуси или автомобили. Това съобщи пресцентърът на “Гранична полиция”, цитиран от агенция “Фокус”.

От полицията уточняват, че трите пункта – “Капитан Андреево”, “Малко Търново” и “Лесово”, са работили по обичайния начин през нощта, въпреки че около тях продължава да има привърженици на коалицията “Обединени патриоти”, които от няколко дни периодично блокират шосето, за да попречат на пристигащите от Турция автобуси с избиратели, които се очаква да се включат в гласуването за парламент утре.

Вчера следобед жандармерията разчисти пункта “Капитан Андреево” след петчасова блокада, по време на която се стигна до сблъсък между протестиращи и представители на силите на реда.

Тази сутрин Нова телевизия съобщи, че на пункта има около 50-ина души, които са останали на място през нощта, но до момента не са правили опити да спират движението. Според кореспондeнта на телевизията полицаите на ГКПП-то значително превишават по брой протестиращите. Очаква се по-късно днес – в деня за размисъл преди парламентарните избори, отново да има опит за блокада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *