Пчелар стана жертва на запален от него пожар

Споделете лесно и бързо тази публикация

65-годишен мъж загина в пламъците на пожар, запален край дома му в крайдунавско село.
Пожарът, овъглил стопанина, тръгнал и към близките къщи, но хората в тях потушили пламъците, съобщиха от полицията в Монтана, цитирана от Труд.

Трагичният инцидент е станал в петък към 14.30 ч. в село Добридол. Николай З., който отглеждал пчелни кошери в селото, почиствал двора си от бурени и клони и най-вероятно запалил отпадъците, за да ги унищожи.

В този момент обаче му прилошало или е бил задушен от дима и паднал в огнището. Съседи забелязали плъзналите в тревите пламъци и започнали да гасят пожара с подръчни средства. Сред пепелището открили овъгления наполовина труп на мъжа.

На мястото е извършен оглед от полицията, образувано е досъдебно производство, а тялото е предадено за аутопсия.

„Николай не е от селото ни, но много му харесваше природата и преди петнадесетина години купи къща с двор и сложил 50 кошера. Често идваше и правеше много хубав мед!”, разказаха жители на Добридол.

Загиналият мъж е известен с прякора Капитана, заради страстта си към Дунава и корабите. Той имал и свидетелство за управление на плавателни съдове и често се пускал с лодки и катери по реката.

След края на зимата в Северозапада всеки ден избухват пожари в сухи треви и храсти, които застрашават гори и селища.

Въпреки призивите на полицията да не се палят огньове в ниви, дворове и ливади обаче много стопани унищожават с огън отпадъците след зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *