Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

Защо спряха „Шоуто на Слави“?

bTV спря епизода от „Шоуто на Слави“, планиран за понеделник вечерта. Това стана известно от надпис, който се появи на екрана, докато тече повторение на старо предаване.

В писмо до медиите, изпратено от пресслужбата на телевизията бе съобщено, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за „телевизионно съдържание на bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си“.

Посочва се, че телевизията и продуцентската компания на Трифонов „Седем осми“ имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. „Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми“ и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV“, се казва още в позицията.

По-късно бе изпратено съобщение и от екипа на Слави Трифонов, в което обясниха, че тъй като истината е по-важна от всичко и искат хората да бъдат информирани, ще дадат пресконференция днес по обяд.

Ден след провеждането на извънредните парламентарни избори Слави Трифонов постави ултиматум към новоизбраните депутати. Той даде на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. „Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права“, закани се Трифонов.

Като второ условие водещият посочи, че „ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *