Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Общество Последни новини

bTV свали предаване на Слави заради политическа едностранчивост

Тази вечер bTV пусна повторение на предаване от „Шоуто на Слави“ вместо предвидения за днес нов епизод заради несъответствие с професионалните стандарти, съобщиха от медията.

Промяната се предприема, за да не се допусне нарушаване на обективността и едностранчиво представяне на политическата тематика.

„Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.“ – се казва в писмо до медиите.

От телевизията уточняват, че не ограничават служителите си в проявяването на политически пристрастия, стига това да не се отразява на работата им:

„bTV и „Седем осми“ имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми“ и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *