Лидерите на Патриотите преговарят с Борисов за кабинет

Споделете лесно и бързо тази публикация

Лидерите на “Обединени патриоти” – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, са в централата на ГЕРБ за първи преговори за съставяне на кабинет.
Снощи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и водената от него делегация се върнаха от конгреса на ЕНП в Малта и днес веднага поканиха на среща най-възможните коалиционни партньори.

Вчера бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира, че засега са водени само разговори, а преговорите тепърва предстоят.

От “Обединени патриоти” вече заявиха, че този път ще настояват да участват в правителството със свои министри, а не само да подкрепят програмата за управление както при кабинета “Борисов 2”.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи широка коалиция между ГЕРБ, БСП и “Обединени патриоти”, но това изглежда напълно невъзможно. Двете най-големи партии заявиха, че такъв вариант не стои пред тях.

Вчера варненският бизнесмен Веселин Марешки пък заяви, че най-добре било да има правителство на малцинството на ГЕРБ и неговата партия “Воля”, защото общият им брой депутати бил съдбовно число – 107, а Патриотите можело само да го подкрепят.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов обаче заяви, че няма как точно Марешки “да дава акъл”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *