Прокуратурата разследва Веселин Марешки за дъмпинг

Споделете лесно и бързо тази публикация

Прокуратурата разследва варненския бизнесмен и собственик на верига бензиностанции Веселин Марешки за дъмпинг.
Информацията потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, след като малко по-рано днес председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Юлия Ненкова заяви, че антимонополният орган е започнал проверка по искане на прокуратурата в тази насока.

КЗК проверява по какъв начин бензиностанциите на Марешки продават горива на цени доста по-ниски от останалите. Има съмнения за укриване на акциз и ДДС, както и за нискокачествени горива.

Източници, запознати с разследването на държавното обвинение, коментираха, че проверката е в рамките на разследване срещу бизнесмена, започнало преди повече от година. То е за изнудване и е прехвърлено от варненската прокуратура в спецпрокуратурата в София.

Вчера Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация, заяви, че ниските цени на горивата в бензиностанциите на Веселин Марешки са комбинация между силно некачествени горива и потенциални данъчни измами.

“Имаше доста разследвания срещу Марешки по време на изборите и те показаха от една страна данъчни вериги за измами, свързани с бизнеса на Марешки и второ – некачествени горива. Това е опасно за автомобилите на хората, а и това беше начин за купуване на гласове. Сярата, която е намерена в горивата му, действа зле на двигателя ви. Марешки си купува посредници, те пък му продават гориво на по-ниски цени”, коментира Делчев.

В средата на март Марешки отвори в София най-голямата бензиностанция на Балканите. Така бензиностанциите на фиpмa VM Petroleum в cтpaнaтa станаха 15. Останалите са – две във Bapнa, Гopнa Opяxoвицa, Русе, Бургас, Стара Загора, Силистра, Cвищoв, Paзгpaд, Πaвлиĸeни, Aйтoc, Гaбpoвo, Cливeн и Дoбpич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *