Клинтън критикува Тръмп

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън и бивш кандидат на демократите за президент на САЩ разкритикува президента Доналд Тръмп заради предложението му за намаляване на бюджета за американската дипломация, предаде Франс прес. Критиките Клинтън отправи в реч пред неколкостотин студенти от университета Джорджтаун във Вашингтон.

Някои сигнали, изпратени от администрацията, са много обезпокояващи, каза Клинтън.

Предложенията за намаляване на средствата за здравеопазването, международното развитие и дипломацията ще бъдат голяма грешка за нашата страна, заяви бившият дипломат номер едно.

Тръмп иска да намали бюджета с 28 процента, но Конгресът ще има последната дума, припомня Франс прес.

Клинтън освен това заяви, че бежанците са не само проблем на другите.

Призовавам това правителство да продължи с ролята си на лидер за насърчаването на мира по света, защото този свят ще продължи с или без намесата на САЩ, каза още Клинтън.

В един комплексен и взаимосвързан свят, който е нашият, не можем да се задоволим да избираме един или друг въпрос, каза Клинтън и допълни, че САЩ трябва да решат дали да стоят встрани или да са тези, които показват пътя.

Клинтън направи това изказване на церемония в университета, на която бе връчена награда, носеща нейното име, на четирима колумбийци, участвали в договарянето на споразумението за мир в Колумбия между правителството и бунтовниците от организацията ФАРК. Три от наградените бяха жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *