Боб Дилън получи Нобеловата си награда за литература месеци след церемонията

Споделете лесно и бързо тази публикация

Три месеца след официалната церемония Боб Дилън е получил Нобеловата си награда за литература, съобщи Би Би Си, цитирайки шведска медия.

Това е станало на частно събитие в Стокхолм в събота. От Шведската академия обявиха, че събитието е било в тесен кръг и без присъствието на медии по молба на певеца. След частната церемония певецът е изнесъл концерт в събота вечерта в Stockholm Waterfront venue и е планирал още един концерт в града за неделя.

75-годишният Дилън е първият текстописец, който е отличен с Нобел за литература. На 13 октомври Шведската академия обяви, че присъжда Нобеловата награда за литература за 2016 г. на певеца заради това, че с текстовете си е създал нов поетичен изказ в американската песенна традиция. Реакцията на самия Дилън дойде след двуседмично мълчание, като коментира, че ще приеме наградата си, но не отиде на официалната церемония.

За да получи паричната си награда, той трябва да изнесе специална реч. Тъй като церемонията се състоя през декември миналата година, се очаква Дилън да направи това в писмен вид. Срокът е до месец юни, а паричната стойност е в размер на 900 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *