Отбелязваме Световния ден на аутизма

Споделете лесно и бързо тази публикация

На открита сцена пред НДК в 19.00 ч. ще се състои концерт, кулминацията на който ще бъде осветяването на НДК в синьо като част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо). Тази година кампанията е с мотото „Детската усмивка е над всичко!”.

Събитието „Освети в синьо” се организира за шеста поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова. Г-жа Фандъкова е един от Посланиците на добра воля, сред които още са -Огнян Златев – ръководител на представителството на ЕК в България, Ираван Хира – Председател на Българския Форум на бизнес лидерите. Организатори са Сдружение „Аутизъм днес”, Фондация “Стъпка за невидимите деца на България” и Сдружение „Тацитус”.

Водещи на събитието по традиция ще са Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, а тази година се включат и красивата Ева Кикерезова и Ники Стойнев. На сцената ще излязат любими наши изпълнители – Любо Киров, Pavell&VenciVenc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус”, вокална група „БонБон”, Поли Генова, група „La Ti Da” и Богдан Томов.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Инициативата „Освети в синьо” има за цел всяка година да привлича вниманието към аутизма.
Концертът се организира с подкрепата на Столична Община, НДК, Евробет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *