„Ботев“ ще дължи минимум 4 млн. лева при разваляне на концесията за стадиона си

Споделете лесно и бързо тази публикация

Минималната неустойка за разваляне на концесията за стадион „Христо Ботев“ в Пловдив ще бъде около 4 милиона лева, каза кметът Иван Тотев, цитиран от БТА.

„Не ясно кой е собственикът в „Ботев“ и това е големият проблем. Ангел Палийски не е собственик. Проблемът е, че четири пъти се е променял концесионният договор по желание на „Ботев“. Те навремето бяха сигурни в стабилността на спонсора си. Дори отмениха клаузата за разваляне на концесията по взаимно съгласие“, каза Тотев.

Той допълни, че двете страни разговарят, но са „изпаднали в тежки юридически казуси“.

Според кмета е много важно да се изясни кой е собственикът на клуба. След като това стане, общината би съдействала за разсрочването на неустойката, ако се стигне до развалянето на концесията.

„Ботев“ взе стадиона с дългосрочен договор и започна изграждането на ново съоръжение по времето на управлението на Цветан Василев. След фалита на КТБ обаче започнаха проблемите.

Следващото ръководство на клуба поиска разваляне на концесията и сключване на нов договор. Привържениците започнаха кауза „Колежа“ в опит да подкрепят изграждането на стадиона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *