Световният шампион Дюк Нуамеруе спечели и държавната титла на кик бокс за 2017г

Споделете лесно и бързо тази публикация

С 5 златни медала, 1 сребърен и 3 бронзови медала завърши първото за годината Държавно първенство по кик бокс стилове кик лайт и лоу кик за столичния “ABC Fight Club”. На турнира в Шумен на 1 и 2 април 2017 г. клубът се представи с общо 11 състезатели при мъжете и девойките и юношите младша и старша възраст.
IMG_4283

Световният и европейски шампион на кик бокс Дюк Нуамеруе се завърна успешно в големия спорт като стана първи в категорията до 84 кг, кик лайт. На финала Дюк Нуамеруе се срещна с Даниел Гецов от „Армеец“, когото отказа преди края на срещата. Дюк е световен шампион на кик бокс през 2013 и 2015 г. и европейски шампион през 2014 г., а преди това е и европейски шампион на таекуон-до ITF. Турнирът в Шумен е първото му състезание след автомобилната катастрофа, в която пострадаха миналата година със сестра си Джоана.

Още две първи места спечелиха днес мъжете и юношите на “ABC Fight Club”. При мъжете в категорията до 74 кг първи стана Вилиян Комитски, който спечели две срещи над състезатели от „Боил“ и „Иккен“ и на финала се наложи категорично над Кристиян Андонов от „Иккен“. При юношите старша възраст в категорията до 63 кг след три спечелени срещи, първи стана Кристиан Стоименов.

Единственият представител на ринг Мартин Костурков остана трети след като падна в оспорвана среща в категорията до 71 кг, стил лоу кик, от състезател от „Аякс“ Бургас. С бронз при юношите старша възраст е и Мартин Дончев, категория до 74 кг, кик лайт, за когото състезанието в Шумен беше първо от подобен мащаб.
дюк 1
В първия ден на състезанието при девойките и юношите младша и старша възраст златни медали спечелиха още Екатерина Иванова и Валентина Тодорова, сребърен – Александра Димитрова и бронзов – Николай Василев.

Техни треньори са Красимир Гергинов, Недялка Бачева, Дюк Нуамеруе, Стефан Вачев.

снимки: Спортен център”АВС Fight club” Sofia, insport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *