Трети бивш шеф на ”Напоителни системи” с обвинение

Споделете лесно и бързо тази публикация

Спецзвеното „Антикорупция“ повдигна обвинение срещу бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Димитър Иванов, ощетил фирмата с близо 3 млн. лв.
Иванов е обвинен в това, че в периода от 26 ноември 2013 г. до 6 ноември 2014 г. съзнателно, като длъжностно лице е сключил 4 неизгодни сделки (договори за правни услуги и консултантски договори) при липса на необходимост от сключването им и от това са произлезли значителни вреди в общ размер на 2 986 355, 52 лв. за „Напоителни системи“, като случаят е особено тежък, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Димитър Иванов е обвинен и в длъжностно присвояване – в периода от 15 август 2014 г. до 27 август 2014 г. той е присвоил вещи на фирмата – мобилен телефон IPhone 5 16 GB Black, лаптоп Sony VAIO VPCSE2F1E и лаптоп Lenovo IdeaPad Y510p.

Бившият шеф издал заповед двата лаптопа на обща стойност 4956,66 лв. да се бракуват, без да са налице основанията за брак. Единия взел за себе си, а другият предоставил на служител на дружеството.

Димитър Иванов, който е с мярка за неотклонение “Подписка“, е третият обвинен бивш изпълнителен директор на “Напоителни системи”. Преди дни бяха повдигнати обвинения и на Ивайло Първанов и Стайко Ганчев за безстопанственост и сключване на неизгодни договори.

Разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *